Att hitta sin väg…

05/06/2013

När jag slog igenom som ung idrottare och började få frågor om varför jag egentligen höll på, och vad mina mål med idrotten var, dök det upp tankar som jag aldrig hade tänkt på innan dess. Jag hade inte tänkt alls, bara idrottat för att jag tyckte det var roligt och för att friidrott verkade passa mig. Jag har gått igenom många olika processer och faser som människa likt de allra flesta gör och den tuffaste perioden var under sena tonåren då jag började bli vuxen. Hur lämnar man barndomen bakom sig och kliver in i vuxenlivet utan att gå vilse? Hur hanterar man alla yttre förväntningar som ställs på en som människa? För mig var det viktigt att lyssna till min egen röst och välja min egen väg. Det är inte så enkelt att höra sina röst bland allt annat brus men det går med träning och stöd från andra. Jag träffar många unga människor idag som förtvivlat letar efter sin egen väg. Som fastnar i att vara andra till lags och till slut upptäcka att man bara är en bricka i ett spel som inte känns som sitt eget eller på riktigt. Jag vet, jag har varit där. Än idag kan jag inte säkert säga hur jag hanterade det eller om jag gjorde det på det bästa sättet men egentligen är det ointressant. Vad som är rätt för någon kan vara fel för någon annan. Vad jag vet är att jag bestämde mig för att försöka att utmana mina rädslor istället för att fly från dem. Alla känner rädsla och oftast är de nyttiga att utmana. Ofta ger det många nya lärdomar och insikter. För att våga såg jag till att ha ett skyddsnät under mig som skulle ta emot mig om jag skulle falla. Det fyllde jag med min familj, mina vänner, min självkänsla, mitt självförtroende, mina verktyg för att hantera olika svårigheter och jag fyllde det med nyfikenhet. När jag visste att skyddsnätet fanns där under mig så vågade jag fatta beslut, göra fel, misslyckas men också att följa min egen magkänsla. Alla har inte ett skyddsnät och det är upp till oss alla att bidra med att skapa skyddsnät för andra. Att ta emot, att respektera, att vara nyfiken och att stötta. Det är också upp till dig själv att klura på vad som skapar trygghet för dig. Vad som bär dig när det känns tungt eller vad som ger dig kraft att våga. Det finns inte ett svar för alla utan istället en mångfald av vägar att vandra. I vilken riktning leder din väg? Min väg leder mig mot glädje, utmaningar och nya lärdomar.

Kramar från Carro

404

Välkommen

Jag heter Carolina Klüft och är före detta friidrottare. Jag är fortfarande mångkampare och har en ”multimind” men med helt nya grenar. Jag arbetar som verksamhetschef på en organisation som heter Generation Pep och vid sidan om det är jag föreläsare, författare, programledare och samhällsengagerad.

Föreläsningar

Är ditt företag eller organisation intresserade av en inspirerande föreläsning som tar upp ledarskap, målsättningsarbete, teamkänsla, prestation och självkänsla då ska ni höra av er och boka en  föreläsning. Mina föreläsningar bygger på min bok ”Livet är en sjukamp – min väg till prestation, balans och mening” och har fått fina omdömen och har blivit mycket uppskattade.

Läs mer...

Camps

År 2020 anordnar vi Carro Camp i Växjö för sista gången. Carro Camp innehåller mycket friidrott och fokuserar på rörelseglädje, gemenskap, glädje och självkänsla. Inbjudan Carro Camp 2020

Läs mer...

 

Samhällsengagemang

Samhällsfrågor har alltid intresserat mig. På olika sätt försöker jag bidra till att skapa förändring mot en mer hållbar värld. Det kan låta pretentiöst men för mig handlar bara om sunt förnuft. Jag gör det inte för att vara god utan för att jag tycker det är min skyldighet som medmänniska att använda den kraft jag har. Det är så mycket som känns tungt och hopplöst i vårt samhälle men jag orkar inte leva om jag inte försöker göra något åt det. Att skapa en hållbar värld är ett oerhört tufft mål men det enda misslyckandet vore att sluta försöka…

 

Läs mer...

 

Tankar och Tips

Här delar jag tillsammans med andra personer med oss av våra tips och tankar kring olika ämnen. Allt från vardagsbestyr till politiska frågor. Mest kommer vi troligtvis att beröra idrott, ledarskap, målsättningsarbete, fysisk och mental träning.

 

Läs mer...

 

 

Jag heter Carolina Klüft och är mångkampare i hjärtat. Jag tror att vi behöver mångfald i våra liv för att utvecklas, utmanas och framför allt för att ha roligt! År 2012 slutade jag med elitidrott, en resa som har givit mig så många härliga stunder och erfarenheter. Numera ägnar jag mig fortfarande åt mångkamp men med helt andra grenar därför kallar jag mig själv för en multiminder. Jag arbetar som verksamhetschef på organisationen Generation Pep och vid sidan om det driver jag mitt eget företag som heter Multimind. Där har jag bland annat tagit på mig uppdrag som författare, programledare, föreläsare och konferencier.

Multimind handlar inte bara om mig och min resa även om utgångspunkten finns i den, det handlar om att ta ställning, engagera sig och bidra till ett samhälle som blir mer hållbart på alla olika nivåer. Ett stort tack till alla ni där ute som har stöttat mig genom min idrottskarriär. Ert stöd och engagemang har givit mig så mycket energi, nu fokuserar jag på helt nya äventyr.

Carolina Klüft

© Multimind AB