Att hitta sin väg…

05/06/2013

När jag slog igenom som ung idrottare och började få frågor om varför jag egentligen höll på, och vad mina mål med idrotten var, dök det upp tankar som jag aldrig hade tänkt på innan dess. Jag hade inte tänkt alls, bara idrottat för att jag tyckte det var roligt och för att friidrott verkade passa mig. Jag har gått igenom många olika processer och faser som människa likt de allra flesta gör och den tuffaste perioden var under sena tonåren då jag började bli vuxen. Hur lämnar man barndomen bakom sig och kliver in i vuxenlivet utan att gå vilse? Hur hanterar man alla yttre förväntningar som ställs på en som människa? För mig var det viktigt att lyssna till min egen röst och välja min egen väg. Det är inte så enkelt att höra sina röst bland allt annat brus men det går med träning och stöd från andra. Jag träffar många unga människor idag som förtvivlat letar efter sin egen väg. Som fastnar i att vara andra till lags och till slut upptäcka att man bara är en bricka i ett spel som inte känns som sitt eget eller på riktigt. Jag vet, jag har varit där. Än idag kan jag inte säkert säga hur jag hanterade det eller om jag gjorde det på det bästa sättet men egentligen är det ointressant. Vad som är rätt för någon kan vara fel för någon annan. Vad jag vet är att jag bestämde mig för att försöka att utmana mina rädslor istället för att fly från dem. Alla känner rädsla och oftast är de nyttiga att utmana. Ofta ger det många nya lärdomar och insikter. För att våga såg jag till att ha ett skyddsnät under mig som skulle ta emot mig om jag skulle falla. Det fyllde jag med min familj, mina vänner, min självkänsla, mitt självförtroende, mina verktyg för att hantera olika svårigheter och jag fyllde det med nyfikenhet. När jag visste att skyddsnätet fanns där under mig så vågade jag fatta beslut, göra fel, misslyckas men också att följa min egen magkänsla. Alla har inte ett skyddsnät och det är upp till oss alla att bidra med att skapa skyddsnät för andra. Att ta emot, att respektera, att vara nyfiken och att stötta. Det är också upp till dig själv att klura på vad som skapar trygghet för dig. Vad som bär dig när det känns tungt eller vad som ger dig kraft att våga. Det finns inte ett svar för alla utan istället en mångfald av vägar att vandra. I vilken riktning leder din väg? Min väg leder mig mot glädje, utmaningar och nya lärdomar.

Kramar från Carro

404Välkommen

Den här sida är under uppbyggnad. Ursäkta röran:-) Jag heter Carolina Klüft och är före detta friidrottare. Jag är fortfarande mångkampare och har en multimind men med helt nya grenar. Jag arbetar som projektledare på en organisation som heter Generation Pep och utöver det är jag föreläsare, författare, programledare och samhällsengagerad. Välkommen till min sida.

Läs mer...

Föreläsningar

Är ditt företag intresserade av en inspirerande föreläsning som tar upp ledarskap, målsättningsarbete, teamkänsla, prestation och självkänsla då ska ni höra av er och boka en  föreläsning. Carolina Klüfts föreläsningar bygger på hennes bok “Livet är en sjukamp – min väg till prestation, balans och mening” och har fått fina omdömen och är mycket uppskattade.

Läs mer...

Camps

Vi anordnar olika camps. Ett som vi kallar Carro Camp som riktar sig till ungdomar 13-15 år. Varje sommar innan midsommar har vi ett roligt camp I Växjö som innehåller mycket friidrott men som mer och mer kommer att handla om rörelseglädje, gemenskap, glädje och självkänsla. Att vara friidrottsintresserad är positivt men inte ett måste. Vem som helst som har åldern inne är välkommen att ha roligt tillsammans med oss. Inbjudan hittar du här: Inbjudan Carro Camp 2018

För övrigt ordnar Carolina och Patrik Klüft camps för vuxna som kallas Klüft Camp. Det är absolut inget elitläger utan riktiga må-bra dagar för den som vill få en kick-start i sin personliga utveckling båda vad gäller fysisk och mental hälsa. Det första Klüft Camp kommer att anordnas på vackra Orbaden spa och resort den 1-3 juni. Håll utkik för mer info.

Läs mer...

glas

Inspiration

Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter och tar gärna del av andras. Möten med människor är guldmedaljer i vardagen.

Läs mer...


kritor

Glada klotterväggen

Dela med dig av roliga historier, goda exempel och lärorika erfarenheter. Sprid din positiva energi till andra.

Läs mer...Jag heter Carolina Klüft och är mångkampare i hjärtat. Jag tror att vi behöver mångfald i våra liv för att utvecklas, utmanas och framför allt för att ha roligt! För nio månader sedan slutade jag med elitidrott, en resa som har givit mig så många härliga stunder och erfarenheter. Just nu är jag i uppstarten av mitt nya liv och ännu vet jag inte var det landar. Vad jag vet är att jag tycker det är spännande och att Multimind kommer att vara en viktig del i mitt liv. Det handlar inte bara om mig och min resa även om utgångspunkten finns i den, det handlar om att ta ställning, engagera sig och bidra till ett samhälle som blir mer hållbart på alla olika nivåer. Än så länge är sidan under uppbyggnad och kommer att fyllas på efter hand. Ett stort tack till alla ni där ute som har stöttat mig genom min karriär. Ert stöd och engagemang har givit mig så mycket energi, nu kavlar jag upp ärmarna för nästa äventyr.

Carolina Klüft

© Multimind AB